Gastar

Gastar var en gång människor, men de drabbades alla hårt när det Svarta regnet föll ifrån skyn efter bomberna. Regnet och strålningen gav dem otroligt lång livlängd men samtidigt började deras kroppar att förevigt förändras, hår och hud föll bort och öppna ruttna sår blev en permanent del av deras utseende. Även efter den första katastrofen så har överlevande människor drabbats av tillståndet, och då högt troligen för att dem spenderat tid i radioaktiva områden.
 
Gastar kommer i många olika skepnader och former, visa är mer extremt förruttnade än andra och det är vanligt förekommande att hjärnan tar sådan skada att bara bas behoven kvarstår för gasten. Att överleva och äta blir det enda dem tänker på och allt kött är kött, vilket har gjort att deras rykte och plats i samhället blivit problematiskt. I extra fall så har det även förekommit gastar som absorberat så mycket av radioaktiviteten att dem mer eller mindre lyser inifrån och ut.
 
Hur lång tid tar då denna förändring? Oftast krävs en längre tids exponering från strålning för att den okända genetiska faktorn som förvandlar människor till gastar ska börja arbeta, men det finns fall där förvandlingen varit mycket snabbare, vilket gör att det är svårt att sätta en tid på transformationen. För den genomsnittliga människan så leder exponering från strålning normalt till sjukdom följt av döden.
 
Gastar som lyckats klarar sig undan ett allt för kraftigt sönderfall av kropp och hjärna har potentialen att överleva hundratals år och förmågan att bära med sig den samlade kunskapen från dess långa liv, men rädslan över att en Gast ska bli vild och mordisk gör att vanliga människor oftast inte accepterar dem i sina bosättningar.
 
Även om gastar saknar mycket av sin ursprungliga styrka på grund av förruttnad vävnad och försvagade muskler så har många gastar utvecklat förhöjda sinnen och även en större uthållighet för droger och alkohol. Gastar är dessutom helt immuna emot radioaktivitet, även om det finns fall där mycket kraftfull exponering bidraget till ett allt snabbare ”Vilt” tillstånd för Gasten. Många gastar hävdar dock att en mindre exponering från strålning ger dem bättre läkekött.
 
För att återgå igen till utseendet: En gasts kött ruttnar ständigt och faller då och då undan ifrån kroppen, och ser oftast väldigt rå och missfärgad ut från nekrosen. Det är förekommande att läppar och ögonlock saknas helt och att i alla fall delar av näsorna försvunnit. En av de vanligaste följderna av att bli gast är förlusten av sin normala röst och fullständigt håravfall: några gastar lyckas dock behålla tillräckligt med hår på huvudet för att faktiskt ha en frisyr och ansiktshår förekommer också. Men en gast med en klar och tydlig röst är ovanligt.

 

REGLER

En gast har en hälsa på 3 poäng, även kallat för tre kroppspoäng.
 
En gast tål två slag med ett vapen men efter tre träffar så är gasten utslagen och som utslagen behöver du spendera minst 10 minuter i radioaktivitet.
 
Två träffar från ett skjutvapen gör att gasten är utslagen och behöver spendera minst 15 minuter i radioaktivitet.
 
Som utslagen behöver du läkarvård och efter vården skall du spela ut din skada i minst en timma. Som utslagen kan en på sin höjd kräla, stappla framåt för att således  få hjälp och vård. Det är fullt tillåtet att spela ut skada betydligt längre än det som har listats, det rekommenderas varmt. Viktigt att tänka på är att dessa regler gäller gastar.
 
Radioaktivitet som är läkande för gastar finns i betonghuset, genom att vistats i byggnaden i minst 10 – 15 minuter för att dina skador läker ihop. Du har dock känningar kvar av skadan efter läketiden och det varar som nämnts tidigare i ca en timma.