Historia

DET STORA KRIGET
 
Kriget startade (och slutade) den 23 oktober 2077 när atomvapen avfyrades från mer eller mindre alla kärnvapen-kapabla nationer i världen (Främst USA, Kina och Ryssland). Missil regnet varade i ca 2 timmar enligt de flesta av dom få överlevare som fanns. När väl den sista atombomben fallit så föll världen i ett djupt mörker och atomvinter. Kärnvapen katastrofen var ett faktum.
 
Orsakerna till kriget var många, men främst så var det på grund av en lång energikris som påbörjats när världens oljeresurser drastiskt börjat försvinna. Runt år 2050 fanns inte mycket kvar och alla alternativa metoder hade redan prövats och visat sig otillräckliga.
 
I början av 2000talet så ökade antalet utvecklingar världen över och främst Kina som tidigare varit en aning underutvecklat växte långsamt upp som en stor industrination. Många nya teknologier så sitt första ljus mellan 2010 och 2030 men nya energikällor fanns inte att tillgå och många av de nya teknologierna var energislukare.
 
Resultatet blev att alla industrialiserade länder med hög teknologi med allt mer ökad brådska försökta säkra de resurser som fanns kvar världen över. En serie av militära konflikter följde tätt inpå allt eftersom hungern för resurser ökade.
 
När länderna i mellanöstern valde att öka priserna på den olja som dom hade kvar, så ansåg sig EU inte ha något val, och kort där efter runt året 2052 invaderade EU mellanöstern. Tel Aviv förintades December 2053 av en terroristcell som brukade en nukelärbomb och ett kortare utbytte av atombomber följde mellan EU och länderna i mellanöstern, men även mellan de olika länderna i mellanöstern. Det första atomkriget sedan bomberna användes 1945.
 
FN försökte medla fred, vilket inte lyckades alls, utan slutade med att många nationer drog sig ur samarbetet. Inte mindre än 2 månader efter att det senare så kallade Resurs Kriget brutit ut så avvecklades FN helt. Handelsförhandlingar och USA grymma utnyttjande av de få resurser som fanns kvar, orkade nästa kris år 2066 när Kina invaderade Alaska för att där kunna komma åt USA sista stora resurs källa.
 
Amerikanerna svarade med att snabbt anfalla och annektera Kanada för att säkra sig Kanadas stöd för kriget mot Kina och för att återerövra Alaska.
 
USA svarade Kina med att inledda en invasion av det Kinesiska fastlandet, vilket till en början visade sig vara väldigt kostsamt både i utrustning och i manskap. Men i längden så visade det sig vara ett viktigt strategiskt drag då de amerikanska styrkorna befriade staden Anchorage i Alaska och tvingade Kineserna att återvända till sin hemfront. Segern skedde mest för att amerikanerna lyckats uppfinna den så kallade kraftrustningen som gav dom ett starkt övertag på slagfältet. Kineserna var dock inte slagna, utan invaderade kort därefter Ryssland som ett steg i att försöka säkra ännu mer kvarvarande resurser, detta trots förlusterna emot USA. Sakta men säkert förlorade Ryssland mark till Kinas överväldigande arme.
 
Många nationer och regeringar föll under den här tiden, inte bara för invasioner och atombomber utan även då deras ekonomier kollapsade. Sverige och Finland gick 2054 in i Norge i ett kort men mycket blodigt krig och annekterade där de få resurser av olja som norrmännen sparat. Danmark redan hårt skadat efter EUs krig emot mellanöstern valde att ställa sig neutrala i konflikten, men led samtidigt av enorma ekonomiska svårigheter. Den danska ekonomin kollapsade och regeringen föll för att aldrig bygga upp sig igen. Danmark försvann från kartan och blev en serie av mindre områden som internt försökte ta makten ifrån varandra. Sverige och Finland utsatt för hot ifrån Ryssland, lämnade EU och allierade sig med Kina. Ryssland svarade med att bomba Stockholm, Göteborg, Helsingfors och Malmö som alla försvann i atomregnet och stridigheterna fortsatte långt därefter.
 
Alla dessa krig var en del av det så kallade Resurs kriget och allt slutade med missilregnet som avfyrades den 23 Oktober 2077.

 
EFTER DET STORA KRIGET
 
 
Trots den stora globala förintelsen, så fanns det enstaka områden med låg radioaktiv strålning, där liv kunde fortsätta. Dom överlevande människorna var på en del platser runt om i världen kapabla till att överleva i ruinerna av civilisationen. Med tiden så skulle till och med mindre byar växa fram här och där världen över.
 
Ungefär en vecka efter dom första kärnvapen explosionerna så började regnet. Regnet var svart, färgat av aska, sot och radioaktiva element producerade ur atombombernas explosioner.
 
Detta svarta regna var början av det nedfall som var den sanna förintelsen skapad av det Stora Kriget. Regnet varade i fyra långa dagar och dödade tusentals djur, växter och mikro-organismer. Dom få levande ting, människor, djur och växter som överlevde regnet var nu lämnade att leva i den nu sterila ofruktbara ödemark som spridits över hela världen.
 
En del av de människor som utsattes för det svarta regnet förändrades drastiskt. Utsatta för den starka radioaktiviteten i regnet och den mix av kemikalier som fanns i det, så förvandlades visa människor till hemska parodier av sina tidigare liv. Med svårt brända och evigt vanställda kroppar kom dom att kallas gastar eller ghouler.
 
Men människor har även förändrats på andra sätt av radioaktiviteten i världen. Mindre förändringar här och där har uppstått, men kanske det värsta är de så kallade Meta människorna. Vem som först gav dom namnet är glömt, men radioaktiva mutationer har totalt ändrat deras fysiologi. Dessa varelser har i allt större utsträckning börjat dyka upp världen över, och ingen vet riktigt vart de kommer ifrån. Men en sak är tydlig, dom lämnar väldigt få efter sig. Kannibalism och möjligt ännu värre saker väntar de som faller i meta människornas händer.
 
Året är nu 2277 nästan 200 år efter det Stora Kriget. Världen är för evigt förändrad, men i alla fall växtligheten har börjat återhämta sig något. Under de år som gått har mycket förändrats och inte bara i landskap och natur. Nästan all av kunskapen och historian från innan det stora kriget har gått förlorat, möjligen kan en del långtlevande gastar fortfarande minnas och kanske finns där dolda platser med information kvar i de radioaktiva zonerna av den gamla världens storstäder.
 
Ny kultur, nya religioner och nya sätt att leva har växt fram ur allt detta, på de få platser där mänskligt liv fortfarande existerar.