Bosättningar

Skara och västgötaslätten
 
För länge sedan fanns en stad, en fantastisk, underbar, gudomlig stad som födde de perfekta människorna. De så kallade överfolket. De levde lyckliga och i harmoni med de vilda folken som befolkade slätterna runt staden. Men så en dag förändrades allt, från skyn kom eld och aska som begravde staden så endast dess mäktiga borg med två torn stod kvar. Folket på slätten jublade och kastade sig på överfolket och åt deras hjärtan och äktade deras barn. Vars barn i sin tur förvandlades till de mest vilda gastar och monster.
 
I våra tider finns det stora rikedomar och skatter från guldåldern att finna bland ruinerna för den vågade.
 
Oraklet i kyrkan. I Skara bor en uråldrig man, en man så gammal och så vis att denne kan svara på frågor om då, nu och sedan. Detta orakel kräver dock en jungfru eller än hellre något dyrt för var och en av sina svar.
 
På slätten runt skara finns det stammar, stammar som Axvals folkrepublik, Ardalaklanen, Eggby bröderna. De är alla herdar som håller sorkar och ständigt ligger i luven på varandra, unga krigare visar sin duglighet genom både hustru och sorkstöld. Något som inte helt sällan kostar de unga krigarna sina inte alltid så kära liv.

 
 
Ulrichehamn
(Staden kontrolleras för tillfället av Blodsjävlarna i samarbete med Metzer klanen)

 
Kändisar
Feta Hulda. Feta Hulda driver och äger Ulricehamns bästa och mest legendariska bordell. Den har allt någon kan tänka sig, på Huldas kan du förlora oskulden på 100 0lika sätt, med i stort sett vad och vem som helst. Pojkar och flickor pratar om Huldas i alla vädersträck, en gång i livet skall de få besöka detta himmelrike och sedan dö lyckliga. Hulda skälv är en minst sagt omfångsrik kvinna, hon är kort, har vårtor, garanterat minst tio olika ”krämpor” kopplade till sitt yrke. Hon har en enda tand i käften och den sugor hon smaskande på. Det sägs att den som lägrar Feta Hulda får oskulden tillbaka.
 
Jocke med kniven. Huldas utkastare och gårdskarl. Sägs kastrera de som smiter från notan och matar deras kroppar till svinen. Jocke är smal och spinkig med ett råttlikt utseende.
 
Baltazar Von Ädel. Von Ädel är en tvätt äkta hjälte som då och då gästar diverse bosättningar i nöd. Han bär två sexskjutare och drar snabbare än sin egen skugga. Han bär hatt och en grön jacka med texten VL på ryggen. Var han bor och var han kommer ifrån är det ingen som vet och han är skurkarnas skräck. Och han vandrar alltid ut i solnedgången, alltid.
 
Fiffi ”Fi”. Ökänd stråtrövare som rånar handelsmän på allt de äger och har. Alltid via någon fräck metod, och alltid med ett leende på läpparna. Hon är vacker, hon är farlig och hon krossar ditt hjärta.
 
Brute. Den största grisen på denna sidan bergen. Han är stor som ett hus och en dröm för varje jägare av rang att fälla.